Ridder redder - Nielandt, Dirk, 1964-; Pottie, Marjolein, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2017)
Draak heeft een allerliefst vriendinnetje, Ridder Muis. Muis is heel dapper, nooit bang, nooit ziek en ze houdt heel veel van Draak. Samen beleven ze allerlei avonturen. Ze gaan samen op vakantie naar de zee, waar Prins bijna verdrinkt in het water. Ze gaan zwemmen in een meer, logeren bij elkaar, houden een sneeuwballengevecht en sturen elkaar verrassingsbrieven. Door dik en dun blijven ze beste vriendjes! Derde boekje over Muis en Draak, na ‘Ridder Muis' (2010) die de Prijs van Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2012 heeft gewonnen en 'Help, help' (2012)*. Op een aantrekkelijke manier laat de auteur in zes korte verhaaltjes de positieve eigenschappen van beste vriendjes zien: ze steunen elkaar door dik en dun, vallen elkaar niet af, helpen elkaar en houden van elkaar. Juist omdat Draak en Muis zo tegengesteld zijn, levert het humoristische situaties op. De tekst is eenvoudig, elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-M5. De illustraties zijn strak en eenvoudig, zowel met verf als met collagetechniek. Door de vriendelijke uitstraling ondersteunen ze de speelse sfeer van de verhalen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. © NBD Biblion
Zes verhalen over de dappere ridder Muis en haar beste vriendin Draak. AVI-M5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. - Muis & draak : een ongewone vriendschap
Leesniveau: 2de leerjaar - AVI-M5 / AVI4