Rosalie kleuren - Minne, Brigitte, 1962- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2014)
Hardkartonnen vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over Rosalie en over kleuren. Om de beurt worden de kledingstukken van het eendje geïntroduceerd op de linkerpagina's: een haarstrik, slip, jurk, broek, laarzen en een muts. Op elke volgende pagina zijn ook de voorgaande kledingstukken te zien. De rechterpagina's bevatten een grote vierkante flap van dunkarton, bedrukt met egaal gekleurde contourloze silhouetten van het eendje tegen een witte achtergrond. Het geheel is geplaatst binnen een kader in de kleur van het kledingstuk dat benoemd wordt in de prent achter de flap. De kleurplaatachtige afbeeldingen zijn goed herkenbaar door de stilering en de zwarte contourlijnen. Rosalie wordt weergegeven in menselijke houdingen die voor zich spreken. Een enkele tekstregel is toegevoegd: 'De broek van Rosalie is... oranje.' Spelenderwijs leert de peuter de primaire en secundaire kleuren kennen. Een absolute meerwaarde zijn de silhouetten waarop via overlappingen te zien is hoe de mengkleuren ontstaan. De laatste prent gaat over zwart, alle kleuren tezamen. Een speels, educatief prentenboek over kleuren. Tegelijkertijd verscheen ook 'Rosalie verkleedt zich'*. Vanaf ca. 2 jaar. © NBD Biblion
De kledingstukken van Rosalie hebben allemaal een andere kleur. Weet jij welke kleur? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en grote flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Keywords: Kleuren