Loebas, een beer van een hond - Geleyn, Frank, ....-; Platteeuw, Esther, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2014)
Seppe is eigenlijk voor niets bang. Niet voor de wolf in het bos, of de vampier 's avonds, of voor spoken onder zijn bed en heksen op een bezem. Maar hij is wel erg bang voor een vreselijk monster, voor... de hond Loebas. Zijn moeder gaat een keer mee, maar is ook bang voor de hond. Dan gaat zijn vader mee naar de baas van de hond en blijkt Seppe helemaal niet bang voor Loebas te zijn. Het verhaal is goed opgebouwd en ook wordt de spanning mooi verdeeld. De personages worden redelijk uitgewerkt en de dialogen verlevendigen het verhaal. Het heeft voldoende situaties die heel herkenbaar voor kinderen zijn. Ook de gevoelens (angst) van de hoofdpersoon komen levensecht over. De tekst staat in blokken en is gedrukt in een schreefloos lettertype. De illustraties zijn niet opzienbarend; ze sluiten voldoende bij het verhaal aan, maar geven er niet echt een extra dimensie aan, ook al worden soms extra details weergegeven. De stand van de ogen bij de gezichten van enkele personages is soms storend. Het omslag is helaas weinig esthetisch (de tekst staat dwars door de kop van de hond) en had wel wat aantrekkelijker mogen zijn. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar. © NBD Biblion
Seppe is voor niets bang. Behalve voor de grote hond Loebas. Hij moet elke dag langs Loebas naar school. Op een dag merkt Seppe dat Loebas minder hard blaft. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar. Cover Toon grotere cover Toon grotere cover
Leesniveau: Eerste leerjaar - AVI-M4 - AVI3