Tok is het beu - Bergh, Inge, ....-; Castermans, Suzy, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2014)
De twee verhalen in dit boekje gaan over de kip Tok. In het eerste verhaaltje wordt Tok belaagd door de sluwe vos Rein, die probeert haar met een list te pakken te krijgen. Maar gelukkig heeft Tok Rein wel door. In het tweede verhaaltje wil Tok wel eens wat anders en gaat ze op reis met muis Mies. Eenmaal onderweg krijgen ze al gauw spijt. Tok zorgt ervoor dat ze snel weer in hun vertrouwde omgeving terug zijn. Dit vrolijke boekje voor beginnende lezers is het tweede boekje over de kip Tok*. In het boekje komen een paar Vlaamse woorden voor die Nederlandse kinderen misschien niet direct kunnen plaatsen, zoals: 'Mies muist zo snel ze kan naast Tok in het hooi'. De korte zinnetjes, die in duidelijke letters in het wit van de illustraties zijn geplaatst, bevatten alleen éénlettergrepige woorden, geen hoofdletters maar wel leestekens, AVI-M3. De verhaaltjes zijn eenvoudig, maar toch ook echt een beetje spannend. De kleurrijke illustraties voegen er nog grappige details aan toe, zoals allerlei kleine diertjes, en de kat die stiekem ook mee op reis gaat. Vanaf ca. 6 jaar. © NBD Biblion
Rein de vos lust wel een kip. Maar tok is slim. Dan wil tok op reis. Muis mies gaat mee. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Doelgroep: Eerste leerjaar