Van aan tot zin in een zoen - Wille, Riet, 1954-; Berebrouckx, Annemie, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Dit abc-boek is bedoeld voor kinderen die slechts enkele weken leesonderwijs hebben genoten (AVI-Start). De tekst op rijm laat kinderen op een speelse manier kennismaken met het alfabet, dat nog eens geoefend kan worden aan de hand van (soms pittige) zoekopdrachten: lezers moeten de opgegeven woorden aanwijzen in de illustraties. Een extra opdracht vormt het zoeken van de muizen in het hele boek (en daarvan wemelt het, als je goed kijkt!). De tekst getuigt van veel taalgevoel door het spel met klanken en met de betekenis van de woorden. De illustraties zijn al even speels en van hoge kwaliteit. En ook aan de typografie is veel aandacht besteed: de letter die aan de beurt is, is consequent in rood en de opmaak van de tekst loopt soms schuin over de bladzijde. En gaandeweg kan er ook nog geteld worden! Een verzorgde, educatieve uitgave waarmee leren lezen een feest wordt. Vanaf ca. 6 jaar. © NBD Biblion
Een abc-boek met tekst op rijm, waarmee spelenderwijs het alfabet geoefend kan worden. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar. - AVI 1 - AVI M3
Doelgroep: Eerste leerjaar