Wat een ei! - Grindley, Sally, ....-; Lemaitre, Pascal, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Moeder Eend vindt een vreemd ei en besluit om ervoor te zorgen. Wanneer het jong geboren wordt, blijkt het een dinosaurus te zijn. Moeder Eend aarzelt geen moment en adopteert het lieve wezentje. Ze heeft haar vleugels vol met het voeden van zoonlief, want die heeft altijd maar honger! Op een dag vertrekt hij, de wijde wereld in, en moeder Eend vraagt zich af of hij ooit nog zal terugkeren … Illustrator Pascal Lemaitre gebruikte zachte pasteltinten en tekende een overtuigende, liefdevolle Moeder Eend en een grappige dinosaurus. Dit is een mooi verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar kind, over opgroeien en loslaten. Er zijn wel meer prentenboeken over vreemde eieren die gevonden worden door ouders van een totaal andere soort, dus origineel is dat onderwerp niet. Het slot van dit verhaal is echter anders, maar meer ga ik hier niet verklappen.
Een warm verhaal over een bijzondere mama-kindrelatie. Met grappige en duidelijke illustraties. Vanaf 3 jaar. Wanneer een eend een vreemd ei vindt, houdt ze het warm totdat het openbreekt. ‘Mama', roept het grappige wezen dat eruit komt. Moeder eend zorgt voor het wezen, dat veel eet en snel groter is dan haarzelf. Ze wil het leren zwemmen, maar de waterplas is te klein. Vliegen lukt ook niet, want het wezen heeft geen vleugels. Maar rennen kan het wel. Het rent ervandoor, om de wereld te verkennen. Als het terugkomt, is het niet alleen.
Leeftijd: vanaf 3 jaar