Lizzy leert zwemmen - Minne, Brigitte, 1962-; Lung, Kasing, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Tijdens een dagje aan het strand, danst Lizzy zo mooi dat de dolfijnen vragen of ze het hen wil leren. Maar Lizzy kan niet zwemmen. Ze vindt het nog een beetje eng. Prentenboek met paginagrote illustraties in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Konijn Lizzy en haar papa gaan samen naar zee. Lizzy houdt van dansen op het strand. De dolfijnen die dat zien, vinden het prachtig. Ze roepen haar en vragen of ze dichterbij komt om hen ook te leren dansen. Lizzy wil wel, maar ze kan niet zwemmen! Prachtig origineel prentenboek op A4-formaat met een warm verhaal over de angst van een kind om te leren zwemmen. Gelukkig heeft Lizzy een begripvolle en tactische vader die haar stap voor stap laat wennen. Jonge kinderen kunnen zich goed herkennen in de gevoelens van Lizzy. De personages hebben het hoofd van een konijn maar zijn overwegend mens. De sfeervolle illustraties zijn van wisselende grootte en beslaan meestal een dubbele pagina. Ze tonen aandoenlijke 'konijnenmensen' in een gemengde techniek met dekkende verf, in zachte en toch frisse kleuren. De zowel eenvoudige als fijnzinnige tekst is afgedrukt in de witte of lichtgetinte delen van de afbeeldingen. Eerder verscheen over Lizzy in dezelfde opzet 'Lizzy wil dansen'*. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Beweging - sport