Honderd nieuwe taalspelen : voor kinderen van 4-14 jaar - Rooyackers, Paul, 1951-; De Groot, Stefan, ....- (Katwijk : Pantha Rei, 2009)
Taalspelletjes worden uitgelegd, zoals dichtspelen, woordspelen, muzikale taalspelen en gedachtespelen. Met zwart-wittekeningen. Onder begeleiding voor 4- tot 15-jarigen.
Vervolg op het eerder verschenen 'Honderd taalspelen' (1994). In dit boekwerkje zijn wederom honderd taalspelletjes gebundeld. Door middel van onder meer schrijf-, dicht- en woordspelen ontwikkelen kinderen meer taalgevoel en creativiteit. De auteur geeft per spel aan voor welke leeftijden het spel geschikt is, hoe lang het duurt en of er extra materiaal nodig is. Het gros van de taalspelen is origineel, leuk en gemakkelijk uit te voeren met behulp van pen en papier. Een ideaal boekje als hulpmiddel bij taallessen voor Nederlandstalige en anderstalige kinderen. Sobere vormgeving met een aantal tekeningen in zwart-wit. Voorzien van een literatuurlijst. Voor gebruik in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of bij jeugdwerk met kinderen van 4 tot 14 jaar . © NBD Biblion