Taalspelletjes voor multiculturele groepen : 100 spelletjes voor kinderen van 4-8 jaar om de vaardigheid in het spreken te bevorderen - Delitz, Gunhild, ....-; Probowsky, Petra, ....- (Katwijk : Panta Rhei, 2006)
Deze in het Berlijnse multiculturele stadsdeel Kreuzberg ontwikkelde collectie klassikale spelletjes is verdeeld over vijf categorieën: spelletjes om met elkaar kennis te maken in de groep, om de klas en de omgeving te verkennen, om sociaal gedrag te stimuleren, om het reactievermogen en een duidelijke uitspraak van woorden te bevorderen en voor woordenschatontwikkeling in wereldverkennende thema's. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van handpoppen, versjes en 27 te kopiëren werkbladen met tekeningen rond seizoenen, rijmwoorden, het weer, lichaamsdelen enzovoort. Voor elk spelletje is er een beschrijving van het doel ervan, van het materiaal dat nodig is om het te spelen en van de organisatie en de regels van het spel. Ten slotte vinden we vaker tips voor een spelvariant als uitbreiding van de oorspronkelijke versie. In Nederlandse klassen is deze nogal willekeurige verzameling met het karakter van een direct bruikbaar receptenboek goed bruikbaar voor leraren van groepen migrantenkinderen of autochtone 4- tot 8-jarigen met een taalachterstand. © NBD Biblion