Je kunt het! - Könnecke, Ole, 1961- (Rotterdam : Lemniscaat, 2017)
Het vogeltje Bert drentelt bladzijden lang heen en weer op een tak, terwijl de tekst als een commentaarstem verslaat dat hij hét gaat doen vandaag, geestelijk en lichamelijk goed voorbereid. Vliegen of springen? Het blijft onduidelijk tot hij na uitstellen en dralen eindelijk met hand voor de ogen springt. Kostelijk verhaaltje over angst, durf en moed waar aanmoedigende vrienden een vertrouwenwekkende rol spelen. Sobere, gekleurde tekeningen en slechts weinig tekst op veel wit, en toch zo veelzeggend en invoelbaar over en voor zogenaamd stoere jongetjes van alle leeftijden. Leuk voor kleuters en zeer geschikt in allerlei situaties als cadeautje. Dit humoristische kleine prentenboekje is een juweeltje. Van de auteur van 'Anton kan toveren' (Leespluim september 2007 en Prentenboek van het Jaar). Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Het vogeltje Bert drentelt op een tak heen en weer. Hij is goed voorbereid en gaat hét zeker doen. Zal Bert het durven? Prentenboek met sobere, maar humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Bang zijn