Selfie : het veranderende gezicht van zelfportretten - Brooks, Susie, ....-; Brent, Elisabeth, ....-; Goossens, Jesse, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2017)
Selfies zie je overal: van Facebook en Twitter tot in kranten en tijdschriften, de selfie is niet meer weg te denken. En iedereen doet het: van de paus tot aan de president van de Verenigde Staten en van soapies tot je beste vrienden. Maar wist je ook dat selfies al eeuwenoud zijn? De eerste selfies die zijn ontdekt, werden veertigduizend jaar geleden gemaakt! Selfies vertellen heel veel over de tijd waarin mensen leefden en over de manier waarop mensen kunst maakten. Wist jij dat Rembrandt de selfiekoning van zijn tijd was? Waarom Van Gogh een stuk van zijn oor afsneed? Hoe Frida Kahlo zicht voelde toen haar grote liefde het uitmaakte? Welke Russische prinses in 1914 een foto van zichzelf maakte in een spiegel om naar een vriend te sturen? En dat Andy Warhol kunstwerken maakte die de selfie van nu nog steeds beïnvloeden? Je ontdekt het - en nog veel meer - in Selfie.
Keywords: Zelfportretten