Wat is moderne kunst? : een kindergids - Klein, Jacky, ....-; Klein, Suzy, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2017)
Waarom gebruiken kunstenaars olifantenpoep, eierschalen en geplette auto's in hun kunst? Wie maakte er beelden van tl-buizen? Zijn twee enorme cheeseburgers beter dan eentje? Ziet het bed van Rachel Whiteread er aantrekkelijk uit? En waarom hangt er een kostuum aan de muur van een museum? Wat is moderne kunst? vertelt je hier alles over en nog veel meer. Het is de perfecte inleiding in de wereld van de moderne kunst aan de hand van het werk van zeventig kunstenaars van over de hele wereld. Dit boek puilt uit van de wonderlijke weetjes: ontdek onderwerpen zoals het heelal, merkwaardige materialen en bizarre beesten, doe ideeën op, leer over stijlen en technieken, en verbaas je over uitspraken van kunstenaars en de manier waarop ze hun werk maken. In de korte biografieën van de kunstenaars staan grappige feitjes, een woordenlijst verklaart de belangrijkste kunstbegrippen en er is een lijst van websites en musea waar meer te ontdekken valt. Of je er nu thuis van geniet of op school, als kind of als volwassene, Wat is moderne kunst? daagt je uit om je te verwonderen en te genieten van de meest bijzondere kunstwerken van onze tijd.
Keywords: Kunst ; 20ste eeuw