Psychologie en sociologie - Wijsman, Ella, ....-; Molendijk, Wouter, ....- (Groningen : Noordhoff, 2017)
Psychologie en Sociologie bestaat uit vijftien hoofdstukken die alle relevante begrippen uit de twee wetenschappen aanreiken. Elk hoofdstuk bevat verdiepende tussenvragen en eindvragen om de stof goed te kunnen toetsen. Een aantal van deze vragen leent zich goed voor behandeling in discussiegroepjes. Ook bevat het boek heldere samenvattingen. In de zevende editie van Psychologie en Sociologie zijn alle hoofdstukken over psychologie geheel herzien. Ook zijn actuele wetenschappelijke bevindingen verwerkt, bijvoorbeeld op het gebied van neuropsychologie. Een korte inleiding in de klinische psychologie is toegevoegd, evenals een gedeelte over psychologische stromingen, zoals positieve psychologie. Daarnaast zijn veel definities vernieuwd, aangescherpt of vereenvoudigd. Tot slot zijn er nieuwe voorbeelden, cases, vragen en figuren toegevoegd.