Politiek en politicologie - Woerdman, Edwin, 1970-; Römgens, Indra, ....- (Groningen : Noordhoff, 2013)
Politiek en politicologie laat zien hoe volgens politicologen de politiek in elkaar zit. Enerzijds wordt het functioneren van de politiek in de praktijk behandeld, anderzijds geeft het boek een systematisch overzicht van het vakgebied van de politicologie. Daarbij wordt zowel aandacht besteed aan de Nederlandse politiek als aan Europese integratie en internationale betrekkingen. Daarbij worden niet alleen ‘zachte' benaderingen toegepast, zoals politieke cultuur, maar ook ‘harde' benaderingen, zoals speltheorie.