Inspanningsfysiologie, oefentherapie en training - De Morree, Jan Jaap, ....-; Jongert, M. W. A., ....-; Van Der Poel, Gerard, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2011)
Inspanningsfysiologie, oefentherapie en training is een compacte uitgave over inspanningsfysiologische basiskennis en kennis over trainen bij oefentherapie. Aan de orde komen: aanpassen en inspannen, training en adaptatie. Naast actuele theoretische kennis over de aanpassingen van het lichaam aan inspanning in module 1 wordt in module 2 aan de hand van de uitwerking van een aantal relevante patiëntgroepen beschreven hoe bij de oefentherapie de integratie van de inspanningsfysiologie en trainingskennis effectief wordt. Uitgangspunt is met oefentherapie de belastbaarheid van patiënten te kunnen verhogen. Door het toevoegen van intermezzo's en casusbeschrijvingen van diverse patiëntgroepen is het een goed leesbaar leerboek dat uitstekend past in het moderne (para)medische onderwijs. De nieuwe druk is nog verder afgestemd op de behoeften van studenten fysiotherapie en is ook zeer geschikt voor nascholing. Daar waar nodig is theoretische en praktische informatie geactualiseerd en uitgebreid. De belangrijkste wijzigingen in deze nieuwe druk zijn: toevoeging van preventie en evidence-based literatuur ten aanzien van verschillende patiëntgroepen. Daarnaast is extra aandacht besteed aan de onderbouwing van training en het hoofdstuk over testen en meten.
Keywords: Fysiotherapie