Apps maken voor kids voor Dummies - Bergner, Nadine, ....-; Leonhardt, Thiemo, ....- (Amersfoort : BBNC Uitgevers, 2017)
Lijkt het jou ook zo leuk om een eigen app te maken, die je op een Android-smartphone echt kunt gebruiken? Dit boek laat zien dat je dat heel makkelijk zelf kan met behulp van de gratis webapplicatie App Inventor. Je leert verschillende soorten apps bouwen, van spelletjes tot functionele apps. Bovendien leer je welke functies van de smartphone in apps kunnen worden gebruikt, zoals het GPS-systeem en de audiofuncties. Het enige wat je nodig hebt is interesse in apps en wat basiskennis Engels, om App Inventor goed te kunnen snappen. Dit boek doet samen met jou de rest! Nadine Bergner leidt sinds 2010 de InfoSphere Schülerlabor Informatik aan de RWTH in Aken. Thiemo Leonhardt is aan de RWTH in Aken gepromoveerd op het gebied van vakdidactiek informatica.
Keywords: Programmeren ; kinderen