Stap voor stap : programmeren kun je leren : handleiding voor docenten : hoe help ik kinderen programmeren? - Wainewright, Max, ....- (Etten-Leur : Corona, 2016)
Deze handleiding hoort bij boek 1 tot en met 4 van Programmeren kun je leren. De handleiding is bedoeld voor leerkrachten (en ouders) die kinderen begeleiden bij het leren programmeren. Handleiding per boek, stap voor stap Met deze handleiding kunt u kinderen stap voor stap begeleiden bij het leren programmeren, ook als u zelf geen kennis heeft van programmeren. De handleiding volgt de indeling van boek 1 tot en met 4: de betreffende pagina's worden steeds in het klein afgebeeld. U kunt de voortgang van de kinderen bijhouden. Meer uitdaging biedt u met de extra opdrachten. In de handleiding vindt u ook de leerdoelen van elk boek en uitleg over de belangrijkste programmeerconcepten die aan bod komen. Tip: vraag de kinderen u uit te leggen waarmee ze bezig zijn - daar leren ze veel van! En probeer vooral zelf ook eens te programmeren! Technische beschrijvingen In de technische beschrijvingen vindt u uitleg over de vijf gebruikte programmeertalen: Logo, Scratch, Python, HTML en JavaScript. Met deze informatie kunt u bijvoorbeeld storingen en problemen oplossen. Naast de technische beschrijvingen vindt u een vergelijking van de programmeertalen. Achter in de handleiding staan suggesties om met kinderen 'veiligheid op internet' te bespreken, en verwijzingen naar websites met lesmateriaal.
Programmeren - Logo (programmeertaal) - Scratch (software) - Python (programmeertaal) - HTML - JavaScript
Leeftijd: vanaf 12-14 jaar
Keywords: Programmeren ; kinderen