Stap voor stap : programmeren kun je leren - Wainewright, Max, ....- (Etten-Leur : Corona, 2016)
Nog nooit geprogrammeerd? In deze reeks leer je wat programmeren is. Schrijf je eerste computerprogramma's in Scratch en Logo. Leer hoe je de computer 'beslissingen' laat nemen met de 'if'-instructie. En maak kennis met HTML en JavaScript, talen die je absoluut moet kennen als je wilt programmeren voor websites. In boek 1 leer je wat programmeren is: stap voor stap instructies geven aan de computer. Hulprobots geven uitleg, zodat je alles begrijpt. Je schrijft je eerste computerprogramma's in Scratch en Logo. Nog nooit geprogrammeerd? Hier ga he aan de slag met Logo en Scratch. Laat schildpadden en robots over het scherm lopen. Aan bod komen: Logo, Scratch, Algoritmes, Instructies geven, Debuggen - n boek 2 staan tips voor luie programmeurs! Je bespaart jezelf werk door lussen en variabelen te gebruiken. Hulprobots zorgen weer dat je alles begrijpt. Je leert meer in Logo en bouwt programma's en games in Scratch. Je gaat verder waar je gebleven bent en maakt kennis met lussen en herhalingen. Je schijft zelf een doolhofspel en leert werken met geluid in Scratch. Aan bod komen: Logo, Scratch, Lussen, Geluidseffecten, Variabelen - In boek 3 leer je hoe je keuzemogelijkheden met ‘als' inbouwt. Hulprobots geven weer uitleg, zodat je alles begrijpt. Je werkt met de programmeertalen Scratch en Python. Heel belangrijk bij het programmeren is de 'if'-instructie. Hiermee laat je de computer 'beslissingen' nemen. Verder schrijf je een quiz-programma in Python en smeer je een robotboterham! Aan bod komen: Scratch, Python, 'if'-instructie, Sprites
In boek 4 word je steeds handiger in het programmeren. Je maakt webpagina's in HTML. Ook gebruik je JavaScript om webpagina's interactief te maken. De hulprobots wijzen je weer de weg. HTML en JavaScript zijn de talen die ja absoluut moet kennen als je wilt programmeren voor websites. Bouw zelf een site over je lievelingsdieren! Aan bod komen: HTML, Javascript, Website maken en publiceren, Javascript-functies
Programmeren - Logo (programmeertaal)- Scratch (software) -
Leeftijd: vanaf 9-11 jaar
Keywords: Programmeren ; kinderen