De windjammer en de poekoetoe - Mathijsen, Django, ....- (Averbode : Averbode, 2017)
2. De windjammer en de poekoetoe - Django Mathijsen en Anaïd Haen (avontuur, piraten) (29/09/2017) met tekeningen van Eric Bouwens Ankes vader is een piraat, net zoals haar oma dat was. Zelf wil ze ook niets liever dan een piraat worden. Wanneer er een schatkaart vindt in oma's oude kist, heist haar vader meteen de zeilen. Maar zij mag niet mee… Anke besluit om dan maar in te schepen met kapitein Houwdegen, de vijand van haar vader, en zijn vreemde zoon Jort.
Met tekeningen van Eric Bouwens
Doelgroep: Lager onderwijs, 2de en 3de graad