Financiële wiskunde : met uitwerking in Excel - Sys, Christa, 1969-; Van Biesen, Karine, ....- (Gent : Academia Press, 2018)
Financiële wiskunde is een standaardwerk dat studenten wegwijs maakt in de financiële berekeningen. Essentieel is het eerste deel over intrestberekening, waarin enkelvoudige en samengestelde intrest, de equivalente rentevoet, discontoberekening en het centraliseren van schulden aan bod komen. De volgende delen bespreken annuïteiten, financiering met leningen, levensverzekeringswiskunde en tot slot het werken met rekenbladprogramma's. Elk deel wordt afgesloten met een oefeningenreeks. Daarnaast wordt er online aanvullend materiaal aangeboden: rekenen met Excel, boeiende lectuur, wiskundige opfrissing en extra oefeningen met oplossingen.