Tous les jours : taalkalender Frans - Roos, Jeanine, ....- (Amsterdam : Intertaal, 2016)
Met Tous les jours – Taalkalender Frans leert u een jaar lang iedere dag een beetje Frans, op een speelse en prettige manier. De taalkalender heeft een gedegen opbouw, maar de onderwerpen worden op een luchtige manier behandeld. U leert geleidelijk aan de woorden, zinnen en gesprekjes die voorkomen in het dagelijks taalgebruik. De basisgrammatica van het Frans wordt in kleine stappen uitgelegd en overzichtelijk gepresenteerd. Na een nieuw onderwerp volgt vaak een korte, eenvoudige oefening, waarvan de oplossing later wordt gegeven. In aparte kaders staan allerlei interessante wetenswaardigheden over de Franse taal, cultuur en levenswijze. De taalkalender is niet aan één jaar gebonden. Lukt het niet om elke dag tijd vrij te maken, pak dan een volgend jaar gewoon de draad weer op.
Taalcursus Frans, raadpleging in het Nederlands