Oefentherapie bij knieaandoeningen - Witvrouw, Erik, 1965-; Lorent, Marc, ....-; Van Assche, Dieter, ....- (Antwerpen : Standaard Uitgeverij, 2008)
Oefentherapie bij knieaandoeningen biedt de kinesitherapeut een praktische leidraad voor de behandeling van knieletsels. De kinesitherapeut kan er gemakkelijk mee aan de slag en leert de technieken op een veilige manier toe te passen. In het eerste deel werken de auteurs een aantal begrippen met betrekking tot oefentherapie uit. Het verschil tussen open- en gesloten-kinetische-ketenoefeningen in de revalidatie komt uitgebreid aan bod en wordt gelinkt aan het concept van de kinetische keten. Naast deze wetenschappelijke achtergrond bij de keuze van de oefeningen zijn er een heleboel voorbeelden van oefeningen voor de revalidatie van veelvoorkomende knieaandoeningen. In het tweede deel worden revalidatieschema's stap voor stap uitgewerkt voor respectievelijk patellofemorale klachten, kruisbandletsels, patellapeestendinopathie, meniscusletsels en kraakbeenletsels. Meer dan 80 foto's van oefeningen uit de praktijk illustreren en verduidelijken de behandeling.
Keywords: Knieletsels