De maakbare baby : een onbegrensd verlangen? - De Sutter, Petra, 1963-; Delrue, Eline, ....- (Gent : Academia Press, 2017)
Eén op de zes koppels heeft medische hulp nodig om zwanger te raken. Gelukkig voor hen maakte de wetenschap al grote sprongen: van IVF, zaad- en eiceldonatie en draagmoederschap tot baarmoedertransplantatie. Maar daar stopt het niet. Straks kweken we misschien zaad- en eicellen uit onze eigen huid. De vruchtbaarheidsrevolutie komt eraan.De Maakbare Baby is een boek op het kruispunt tussen wetenschap, ethiek en de diepmenselijke kinderwens. De auteurs geven een overzicht van alle mogelijke behandelingen, doorspekt met verhalen van jonge (wens)ouders. Internationaal bekende wetenschappers en filosofen wakkeren mee het maatschappelijke debat aan. Want de vraag blijft: hoe ver gaan we om onze kinderwens te vervullen?
Keywords: Vruchtbaarheidsproblemen