Leidraad economie. - Op de Beeck, Mirese, ....-; Vandenbogaerde, Bart, ....-; Vervliet, Emiel, 1944-; Van Opstal, Wim, ....- (Brussel : Larcier Business, 2016)
Leidraad economie is het ultieme handboek met oefeningen voor studenten hoger onderwijs die economie in hun curriculum hebben.De lezer wordt ingeleid in de werking van de markteconomie in Europa: het marktmechanisme zorgt voor dynamiek en efficiëntie, de overheid voor sturing en sociale en ecologische correcties.Daarnaast worden werkgelegenheid en werkloosheid, inkomensvorming en inkomensverdeling besproken. Vanzelfsprekend wordt ook de internationale context niet vergeten, met de globalisering en de grote verschillen in ontwikkeling tussen landen.De auteurs, experts in economie, vermijden wiskundige bewijsvoeringen, zodat de studenten het maatschappelijke belang van economische verschijnselen leren begrijpen.
Keywords: economie -- 33.