#Help! Mijn kind leeft online : gids voor ouders en andere opvoeders - Swinnen, Lieve, ....-; Lammertyn, Stefaan, ....- (Kalmthout : Van Halewyck, 2017)
De nieuwe media - Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp - overrompelen ons. Wie wil, kan altijd en overal in verbinding zijn met anderen. 'Wijsheid' ligt één muisklik van je verwijderd en winkels zijn dichterbij dan de straathoek. Vervelen lijkt haast niet meer mogelijk. Maar de balans slaat stilaan door. Kinderen worden geconfronteerd met massa's informatie die ze moeten verwerken. Mensen liken maar praten niet, gamen is een manier geworden om uit de 'echte' wereld te ontsnappen. Sociale media beginnen kinderen te overheersen. Hoe ga je daar als ouder mee om? En hoe zet je je kind op pad naar een gezond socialemediagebruik? In #Help! Mijn kind leeft online houden Lieve Swinnen en Stefaan Lammertyn het basic, zodat niet alleen diehards, maar ook dummy's aan de slag kunnen. Lieve en Stefaan brengen hun professionele expertise in dit boek samen en mixen kennis over media en opvoeden in een gezonde cocktail.
Keywords: Jongeren en internet