Economie : een inleiding : 2017. - Decoster, André, 1958-; Ooghe, Erwin (red.), ....- (Leuven : Universitaire Pers Leuven, 2017)
In elk hoofdstuk wordt nog vaker en explicieter de link gelegd met de actualiteit. Zowat alle micro-economische hoofdstukken sluiten af met een uitgewerkt voorbeeld, dat een verband legt tussen de soms abstracte theorie en de concrete economische realiteit. Wie het handboek leest, zal merken dat er economische principes schuilen in de kleinste hoekjes van ons dagelijkse leven. Voor het macrodeel was het vanzelfsprekend dat de Grote Recessie en de invloed ervan op de macro-economische inzichten een centrale rol krijgt toebedeeld. De vele tabellen en figuren kregen een update op basis van het meest recente cijfermateriaal en de laatst beschikbare prognoses. Hoofdstukken werden om didactische redenen gesplitst of net samengevoegd. Zo is er nu een apart hoofdstuk dat gewijd is aan ongelijkheid en verdeling, een nieuw hoofdstuk dat de vraag behandelt in hoeverre de onzichtbare hand van de markt ons in de richting van het 'beste' resultaat stuwt, en een nieuw hoofdstuk over kapitaal- en financiële markten. Een digitaal leerplatform, waarop lezers bijlages, extra achtergrondmateriaal, en de docenten slides kunnen vinden, ondersteunt de papieren versie van het handboek. Het handboek verschijnt ook als e-boek, dat we verrijken met extra inhoud, zoals links naar verhelderende grafieken, filmpjes of websites. Voor wie? Voor iedereen, zowel student, docent, specialist als leek, die de basisprincipes van economie wil kennen en begrijpen. Zowel geschikt voor klassikaal onderwijs als zelfstudie.
Keywords: Economie