Triënnale Brugge 2015 : hedendaagse kunst en architectuur in de historische binnenstad van Brugge : 20.05-18.10.2015. ([Gent] : Borgerhoff & Lamberigts, 2015)
De hedendaagse kunst en architectuur Triënnale Brugge 2015 - de eerste editie in een nieuwe reeks van triënnales - vindt plaats in een tijd die beheerst wordt door een sterke bevolkingstoename en snelgroeiende steden. Het onderwerp van deze editie is dan ook de globale verstedelijking, die in een beschermde historische stad een extra dimensie krijgt. Centraal staat de vraag naar de toekomstige identiteit van Brugge en haar mogelijke rol binnen de oprukkende verstedelijking. De tentoonstelling speelt zich vooral af in de publieke ruimte, maar daarnaast worden er ook verschillende binnententoonstellingen georganiseerd (Stadhuis, Arentshuis, De Bond...). Het startschot wordt gegeven op 20 mei, het einde is voorzien op 18 oktober. Met kunstwerken van Europese en Aziatische kunstenaars zoals onder meer Atelier Bow- Wow, Bruce Odland & Sam Auinger, Tadashi Kawamata en Vibeke Jensen. De wandelgids bij deze tentoonstelling met internationale uitstraling is een praktische, maar bijzonder mooie uitgave waarin de route en een selectie van kunstwerken worden beschreven.
Keywords: Triënnale ; Brugge