Triënnale Brugge 2015 : hedendaagse kunst en architectuur in de historische binnenstad van Brugge. ([s.l.] : Borgerhoff & Lamberigts, 2015)
De catalogus bij de hedendaagse kunst en architectuur Triënnale Brugge 2015 is geen traditionele tentoonstellingscatalogus te noemen, maar wordt opgevat als een 'open' publicatie. Zo wordt de catalogus een forum, een ontmoetingsplaats waar verschillende standpunten en invalshoeken over verstedelijking en over de plaats van kunst in een stedelijke ruimte in dialoog gaan. 'Wetenschappelijke traktaten komen er niet aan te pas, het thema wordt uitgediept aan de hand van interviews, o.a. met de Deense architect Jan Gehl, met professor Eric Corijn, met de curatoren Peter Pakesh en Kasper König.' Een prachtig naslagwerk dat verder reikt dan de tentoonstelling alleen, maar over de grenzen heen gaat om de gevolgen van urbanisatie vast te leggen, en wat de rol van kunst en architectuur daarin kan zijn.
Meertalig, Nederlands, Engels
Keywords: Triënnale ; Brugge