Samenlevingen : inleiding in de sociologie - Weenink, Don, ....-; Rusinovic, Katja, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2017)
Samenlevingen is een inleiding in de sociologie en analyseert het sociale leven door te kijken naar wederzijdse afhankelijkheden.Samenlevingen brengt studenten consequent een sociologische manier van denken bij door het sociale leven te analyseren in termen van wederzijdse afhankelijkheden. Het boek introduceert eerst de verschillende basisafhankelijkheden, namelijk op economisch, affectief, cognitief en politiek vlak. Vervolgens gaat het boek in op sociale ongelijkheid als universeel verschijnsel van het menselijk samenleven. Tot slot worden belangrijke sociale fenomenen, zoals migratie, criminaliteit, gender en steden besproken. Verschillende herkenbare casussen en voorbeelden illustreren de theorie.