Universele ontwerpmethoden : 100 manieren voor het onderzoeken van complexe problemen, het ontwikkelen van innovatieve ideeën en het ontwerpen van effectieve oplossingen - Martin, Bella, ....-; Hanington, Bruce, ....- (Amsterdam : BIS, 2012)
Dit boek geeft een overzicht van 100 direct toepasbare methoden voor designonderzoek, inclusief de onderzoekstechnieken en de resultaten die ermee behaald kunnen worden. Elke methode wordt op twee pagina's behandeld in tekst en beeld. De verschillende methoden zijn ingedeeld naar type en toepasbaarheid in de fases van het designproces. Tesamen vormen ze een fantastische staalkaart voor human-centered designonderzoek dat gebruikt kan worden door multidisciplinaire teams in bijna elk designproject. Door de toegankelijkheid en de literatuuradviezen is het een perfect boek voor gebruik in het onderwijs.
Keywords: 770.6 -- Productdesign, filosofie, esthetiek en kritiek; ontwerpmethodiek; ontwerppraktijk; ontwerpprincipes; ontwerpproces