Wiskunde in de bouw - Ariëns, Jos, ....-; Baldé, Daniël, ....- (Amsterdam : Pearson, 2013)
Wiskunde in de bouw bereidt studenten voor op de belangrijkste wiskundige vraagstukken die een ingenieur in de bouwnijverheid tegenkomt. Het leert je om procesmatig en in modellen te denken en het helpt je het technisch inzicht te ontwikkelen dat je als bouwer nodig hebt. Daarbij komen vaardigheden aan de orde als berekenen, specificeren en het beoordelen van (technische) adviezen van specialisten in de bouw. In dit boek staat de toepassing van de stof centraal. Elk hoofdstukthema is gekoppeld aan één of meerdere praktijkproblemen uit de bouw. Door deze opzet gaat de lezer beter begrijpen wat het belang is van een bepaalde wiskundige bewerking en wordt hij geholpen om praktijkproblemen die hij dagelijks tegenkomt, op te lossen met behulp van wiskundige kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn er in elk hoofdstuk algemene wiskundige vragen opgenomen om de vaardigheid van de student te vergroten. In de tweede editie van Wiskunde in de bouw is een aantal nieuwe onderwerpen toegevoegd, zoals vlakke meetkunde als inleiding op ruimtelijke meetkunde, en hoofdstukken over integraalrekening en differentiaalvergelijkingen. Het hoofdstuk over matrices is omgewerkt naar een hoofdstuk over lineaire algebra.