Voor de verandering : een praktische inleiding in de agogische theorie - Brinkman, Joep (J.H.M.), 1952- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2017)
Voor de verandering gaat uitgebreid in op de benodigde vaardigheden om veranderprocessen in het werkveld te begrijpen en te begeleiden. De theorie wordt behandeld aan de hand van vele concrete, pregnante en soms hilarische voorbeelden, waarna de consequenties voor het agogisch handelen worden besproken. De samenhang die bestaat tussen veranderingen op de verschillende niveaus - individuen, groepen, organisaties en grotere samenlevingsverbanden - wordt systematisch aangegeven. Extra aandacht is er voor professioneel en methodisch werken, gespreksvaardigheden en specifieke voorlichtingsvaardigheden. Ieder hoofdstuk sluit af met een samenvatting in de vorm van kernpunten en een lijst met de betekenis van de belangrijkste behandelde begrippen.
Keywords: agogiek -- veranderprocessen