Maatschappelijk werk in uitvoering : oriëntatie op beroep en werkveld - Jongman, Henk, ....-; Groen, Mirjam, ....- (Groningen : Noordhoff, 2014)
Maatschappelijk werk in uitvoering geeft je een compleet en actueel beeld van het dynamische werkveld van de maatschappelijk werker. Het boek geeft je inzicht in de thema's waar je als maatschappelijk werker mee te maken krijgt. De herziene editie houdt je op de hoogte van actuele ontwikkelingen, zoals de veranderende wet- en regelgeving. Vraaggestuurd werken, netwerkgericht werken, markt- en managementdenken, individualisering en digitalisering. Het boek legt je duidelijk uit hoe alles in z'n werk gaat! Het boek is geschreven door professionals; zij bereiden je goed voor op de beroepspraktijk. Kort en krachtig, compleet met levendige casussen en heldere voorbeelden. Een onmisbaar standaardwerk voor elke (toekomstige) maatschappelijk werker die stevig in zijn of haar schoenen wil staan.Ieder hoofdstuk beschrijft een werkveld. Het schetst enerzijds de arbeidsomgeving en anderzijds de hulp- en dienstverlening aan cliënten. Hiermee volgt het boek het Beroepsprofiel van de maatschappelijk werker NVMW. Het boek helpt je ook uitstekend bij de voorbereiding op rollenspelen, sollicitatiegesprekken en stages.