Het hulpverlenend gesprek : theorie en praktijk - Verhulst, J. C. R. M. (Johannes Cornelis Robertus Maria), 1952- (Groningen : Noordhoff, 2014)
Studieboek voor professionele hulpverleners in opleiding.
Het hulpverlenend gesprek gaat over gespreksvoering in de praktijk. Wat moet je hierover weten en wat moet je kunnen? Het boek behandelt gespreksmodellen die helpen bij de aanpak van hulpverlenende gesprekken. Er is ook veel aandacht voor de meest voorkomende problemen en valkuilen waarmee de beginnende professional in de praktijk mee geconfronteerd kan worden. Aan de hand van uitgebreide casuïstiek wordt gedemonstreerd hoe een hulpverlend gesprek eruit kan zien, uitgaande van een bepaald gespreksmodel. Elke casus wordt behandeld op drie manieren: vanuit een directieve en non-directieve aanpak, en vanuit een aanpak waarbij beide benaderingen worden afgewisseld.
Eerste druk: Groningen : Wolters-Noordhoff, 2008.
Met literatuuropgave, register.
Keywords: Communicatie; Gesprekstechnieken; Gesprekstechnieken; Gespreksvoering; Hulpverlening; Hulpverlening; communicatie in de hulpverlening -- 361.2.; welzijnswerk -- 361.