Praktisch sociaal recht. (Berchem : De Boeck, 1998)
Deze jaarlijks bijgewerkte uitgave bespreekt de principes van de sociale wetgeving. Doordat niet alleen de belangrijkste beginselen maar ook de bijzonderheden aan bod komen, komt de complexiteit van de wetgeving tot zijn recht.
In Praktisch sociaal recht worden de principes van de sociale wetgeving uiteengezet en verduidelijkt. Naast de algemene principes komen ook de bijzonderheden aan bod, waardoor de complexiteit van de wetgeving volledig tot zijn recht komt. Aan het einde van elk hoofdstuk vindt u vragen en toepassingen. Daardoor kan de aangeleerde theorie gemakkelijk toegepast worden op concrete situaties. In het boek zijn ook handige bijlagen opgenomen, zoals de wet op de arbeidsovereenkomsten en de (jaarlijks aangepaste) cijfergegevens in verband met de Sociale Zekerheid. Het boek blijft actueel door de jaarlijkse herwerking en door de regelmatig bijgewerkte website www.praktischrecht.be. Op die website kunt u terecht voor actualisering en updates binnen het domein van het sociaal recht. U vindt er verder ook handige documenten, interessante links en extra oefeningen. Voor de docenten staat ook een handleiding ter beschikking, die gratis gedownload kan worden via de website bij het boek.
Trefwoordenregister
Keywords: 349.2 -- Arbeidsrecht; 349.3 -- Sociaal recht; 351.83 -- Arbeidsrecht. Arbeidswetgeving; Academic collection