Pientje krijgt een eetmachientje - Lammertink, Ilona, ....-; Georger, Lucie, ....- (Hasselt : Clavis, 2013)
Het meisje Pientje is een moeilijke eetster en lust eigenlijk alleen spaghetti met appelmoes. Ze heeft bedacht dat zij geen groente lust en weigert iets onbekends te proeven. Teckel Moosje helpt Pientje door alle hapjes die zij onder tafel laat vallen op te eten. Moosje wordt dikker en dikker, maar Pientje blijft een dunne spriet. Op een dag komt oom Pim, uitvinder, op bezoek. Hij heeft meteen door hoe de vork in de steel zit. Hij knutselt een apparaat dat op speelse wijze Pientje ertoe aanzet om te proeven. En dat werkt: ze laat haar reserves varen en gaat nieuwe gerechten en groentes proberen. De sfeervolle tekeningen over twee bladzijden zijn helder van kleur. De vrij uitgebreide tekst met dialogen is telkens opgenomen in een rustig deel van de illustratie. De auteur is van oorsprong verpleegkundige, maar heeft zich later verder geschoold tot kindertherapeute. Achterin staat een 'bijsluiter' voor ouders met adviezen en tips voor moeilijke eters. Deel uit de serie 'Bobbels en Bubbels', een reeks die kleine kinderen wil leren om, samen met hun opvoeders, van negatieve emoties (bobbels) positieve emoties (bubbels) te maken. Een mooi, vrijwel vierkant prentenboek met aansprekende kleurenillustraties voor moeilijke etertjes vanaf ca. 4 jaar. - in de reeks Bobbels & Bubbels - Eten - Drinken
Pientje lust geen groentes. Zij wil alleen spaghetti met appelmoes eten. Dan maakt oom Pim voor haar een eetmachientje. Gaat Pientje nu wel andere dingen eten? Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties. Met praktische tips voor opvoeders over niet of slecht willen eten. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Eten-Drinken