Zie me niet : omgaan met zelfverwondend gedrag thuis en op school - Baetens, Imke, ....-; Claes, Laurence, ....- (Leuven : Acco, 2017)
Op zelfverwonding rust een zwaar taboe. Ouders en jongeren die ermee geconfronteerd worden, staan er vaak alleen voor. Zij vinden weinig gehoor in hun omgeving. In de hulpverlening worden zij weleens van het kastje naar de muur gestuurd. Zij nemen hun toevlucht tot websites over zelfverwonding, maar die zijn vaak geschreven door ervaringsdeskundigen, waardoor het advies minder wetenschappelijk onderbouwd is. Dit boek sluit aan bij de grote nood aan degelijke informatie bij ouders en jongeren, maar ook bij leerkrachten en begeleiders. In Zie me niet vertalen auteurs Imke Baetens en Laurence Claes de meest recente wetenschappelijke bevindingen naar bruikbare ideeën en suggesties voor al wie met zelfverwonding geconfronteerd wordt. Dit boek geeft hun een helder inzicht in zelfverwondend gedrag, in wat erachter schuilt en in hoe je er het best mee omgaat. Zie me niet is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is geschreven op maat van jongeren en begeleiders.
Keywords: Zelfverminking ; jongeren