Schrijven voor het beeldscherm : scoren met tekst op internet, intranet en in sociale media - Hendrikx, Willem, ....- (Amsterdam : Boom, 2012)
Wie schrijft voor sites, voor blogs, voor het bedrijfsintranet, wie twittert en berichten plaatst op Facebook en LinkedIn, moet van veel markten thuis zijn. Deze geheel vernieuwde, 6e druk van Schrijven voor het beeldscherm is de schrijfcoach voor iedereen die meer uit zijn webteksten en sociale media wil halen. Met als uitgangspunt dat het schrijven van een goede webtekst niet moeilijk is, bevat het boek een minimum aan technische en een maximum aan praktische informatie. SOCIALE MEDIA Schrijven voor de 'nieuwe' media is meer dan het publiceren op een website. Je hebt ook inzicht nodig in de mogelijkheden van sociale media als Twitter en Facebook, kennis van de manier waarop zoekprogramma's als Google werken en inzicht in het gedrag van sitebezoekers, van smartphonegebruikers en sociale media-fans. Dit boek geeft een compleet overzicht van de mogelijkheden om webteksten maximaal te laten scoren. Van professionele tekstschrijvers tot studenten journalistiek, van communicatiemedewerkers en beleidsadviseurs tot bloggers: dit boek is onmisbaar voor iedereen die schrijft voor internet en intranet, voor sites, blogs en sociale media. Schrijven voor het beeldscherm is onderdeel van de HVdS-reeks. Communicatieprofessionals van Hendrikx Van der Spek publiceerden in deze reeks ook Schrijven voor lezers en De Argumentatiecoach. Willem Hendrikx is partner in Hendrikx Van der Spek. Als schrijver, trainer en adviseur ondersteunt hij klanten bij de overheid en in het bedrijfsleven. Hij schreef onder andere het Handboek Intranet en, samen met Erik van der Spek, de Gids voor het schrijven van softwarehandleidingen.
Keywords: Webteksten schrijven