Methode filosoferen : een denk- en werkwijze voor het basisonderwijs : meer dan 10 lessen en 50 werkvormen - De Geest, Wim, ....-; Anné, Sabine, ....- (Leuven : Djapo, 2017)
De Methode Filosoferen biedt een denkkoffer vol denkinstrumenten om je voor te bereiden op het filosoferen of je beter te leren filosoferen. De denkinstrumenten oefen je door concrete werkvormen. De overkoepelende doelstelling van filosoferen = kinderen onderzoeken concepten en waarden. 4 deelvaardigheden Je kiest als leerkracht uit 4 deelvaardigheden hoe je kinderen wil voorbereiden op of beter willen leren filosoferen. Deelnemen aan een gesprek Deelnemen aan een filosofisch gesprek Standpunten en waarden verkennen Nieuwe denkpistes verkennen De methode bestaat uit twee delen met heel wat lesmateriaal Deel 1: werkvormen die niet met een thema zijn ingevuld. Deel 2: kant-en-klare lessen filosoferen. De werkvormen in de lessen zijn toegepast op het thema eerlijke en duurzame handel.
Keerdruk
Keywords: Filosofie ; kinderen