Hoe een haas een koe vangt : kinderen keuzes leren maken voor een duurzamere wereld : Een aanpak voor Educatie voor Duurzame Ontwikkeling - Plessers, Miete, ....- (Leuven : Djapo, 2017)
HOE EEN HAAS EEN KOE VANGT Kinderen keuzes leren maken voor een duurzamere wereld Een aanpak voor Educatie voor Duurzame Ontwikkeling is onze praktijkvisie waarin we iedereen die met educatie bezig is een weg wil wijzen naar kwaliteitsvoller en meer toekomstgericht onderwijs, waar kinderen en jongeren van nu de juiste tools meekrijgen voor de uitdagingen van morgen. In een wereld die steeds meer te kampen krijgt met complexe uitdagingen, liggen kant-en-klare oplossingen niet voor het grijpen. Hoe de wereld van morgen eruit zal zien, weten we niet. De ideeën die we vandaag bedenken, zijn morgen misschien niet meer toereikend. En omdat duurzaamheidsproblemen evolueren, zijn er ook voortdurend nieuwe antwoorden nodig. Daarom is het cruciaal om kinderen – de beslissers van morgen – te leren zelf na te denken en keuzes te maken. Educatie voor duurzame ontwikkeling (EDO) bereidt kinderen voor om maatschappelijke ontwikkelingen in een breder perspectief te zien, er kritisch over na te denken, zelf kennis te verwerven en actie te ondernemen. Vaardigheden waarvan het belang veel verder reikt dan EDO alleen.