Canon van het leren : 50 concepten en hun grondleggers - Ruijters, Manon, ....-; Simons, Robert-Jan, ....- (Deventer : Kluwer, 2012)
Een basiswerk over leren in en om organisaties ontbrak al helemaal. Tot nu toe, want die constatering bracht Manon Ruijters en Robert-Jan Simons ertoe een basisboek te maken met 50 gezichtsbepalende concepten rond leren en ontwikkelen: Canon van het leren. De ambitieuze auteurs kregen hulp van ruim vijftig auteurs, mensen uit wetenschap en praktijk, zodat er 50 toelichtingen op belangrijke concepten en hun grondleggers ontstonden. Deze auteurs brengen de theorieën niet alleen helder en zonder overbodige poespas over, maar delen hun persoonlijke fascinatie, ervaring met en kritische reflecties. De 50 hoofdstukken kennen een vergelijkbare opbouw: ?Start vanuit een persoonlijk verhaal van de auteur over de grondlegger ?Uitleg van het concept zoals het door de grondlegger is bedoeld ?Doorvertaling naar de praktijk en een kritische reflectie ?Afsluiting met referenties Het boek is bestemd voor praktijkmensen: trainers, opleiders en adviseurs die zich bezig houden met leren in en om organisaties in de meest brede zin van het woord. Managers, wetenschappers en studenten vinden verdieping in de Canon.