Typisch tieners : modern opvoedingshandboek voor ouders over internetgebruik, uitgaan, seks, gedrag... - Van Gysegem, Sarah, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2016)
We leven in boeiende en woelige tijden, alles gaat en verandert snel. Voor ouders van tieners is het niet altijd makkelijk om bij te benen. Velen maken zich zorgen over hoe hun zonen en dochters omgaan met social media, met alcohol, met uitgaan, met foute vrienden, met veilig vrijen... Dit pedagogisch en praktisch handboek reikt hiervoor adviezen en expertise aan. De Gezinsbond is met 260.000 leden, bijna 100 jaar ervaring en een intensieve pedagogische werking zeer goed geplaatst hiervoor. Het boek behandelt intensief vier thema's rond de opvoeding van tieners: multimedia (internet, social media, cyberpesten...), uitgaan (alcohol, drugs, vrienden...), lichaam (seks, geaardheid, looks...) en gezin (gedrag, afspraken...). Bij elk thema worden er ervaringen gedeeld, komen er experten aan het woord en krijg je praktische tips mee. Zo is TYPISCH TIENERS een onmisbare vraagbaak in elk Vlaams gezin.
Keywords: Opvoeding