Le rouge et le noir - Stendhal, 1783-1842 (Recanati : ELI, 2012)
Het gaat Julien Sorel goed als secretaris van de Marquis de la Môle: hij wordt in de adelstand verheven en mag trouwen met diens dochter. Dit wekt echter de jaloezie op van een vroegere minnares: Madame de Rênal klaagt hem aan. Sorel wreekt zich op deze vrouw in een poging haar te doden. Dit levert hem een vonnis onder de guillotine op. Op zich een beroemde en knappe roman. Maar deze schooleditie heeft het nadeel dat zij slechts het tweede deel bevat. Verder is zij uitgegeven met een beperkte woordenschat: Easy Reader serie C: 1800 woorden. Gevolg: minder samenhang, saai taalgebruik, geen emoties en zo een oppervlakkig verhaal. Woordverklaringen in het Frans onderaan de bladzijde; soms worden de woorden met een tekeningetje verklaard. Enkele zwart-wit tekeningen als illustratie. © NBD Biblion
Pierre Bordas et fils - Niveau 3 - FLE B1
Vereenvoudigde uitgave van het tweede deel van de klassieke roman over een ambitieuze jongeman. Met woordverklaringen in het Frans.