Anatomy trains : myofascial meridians for manual and movement therapists. - Myers, Thomas W., ....- (London : Churchill Livingstone, 2014)
De nieuwste uitgave van dit succesvolle boek biedt een unieke kijk op de rol van fascie bij gezonde beweging en lichaamshoudingen, die van het grootste belang zijn voor lichaamswerkers en bewegingstherapeuten wereldwijd. Volledig aangevuld met het nieuwste wetenschappelijke onderzoek, biedt dit boek een unieke, ‘volledige systemen'-blik op de myofasciale/bewegingsanatomie, waarbij de lichaamsbrede verbindingen tussen spieren met het fasciale web in detail worden beschreven. Door het lichaam met een spoorwegennetwerk te vergelijken, legt het boek uit hoe patronen van spanning met elkaar communiceren door het myofsciale ‘netwerk', en hoe dat bijdraagt aan bewegingsstabiliteit en verbeterde lichaamshouding. Geschreven in de heldere en toegankelijke stijl dat verantwoordelijk was voor het succes van de vorige edities, helpt dit boek de lezer bij het effectief toepassen van de Anatomy Trainstheorie door middel van talrijke diagrammen, foto's en educatieve filmsegmenten op de bijbehorende website (www.myersmyofascialmeridians.com). Anatomy Trains: Myofascial Meridians for Manual and Movement Therapists is ideaal voor alle professionals met een interesse in menselijke beweging: massagetherapeuten, structurele integratiebeoefenaars, cranio-sacrale therapeuten, yogadocenten, osteopathen, manuele therapeuten, fysiotherapeuten, atletentrainers, persoonlijke trainers, dans- en bewegingsdocenten, chiropractoren en acupuncturisten.
Keywords: Anatomie