Zoogdieren : verrassend dichtbij - Kooijmans, Jip Louwe, ....- (Zeist : KNNV UItgeverij, 2017)
Een leuk verrassend boek over zoogdieren. Makkelijk geschreven en erg toegankelijk voor het brede publiek. Boordevol weetjes, (kijk) tips en inspiratie om naar buiten te gaan. Interessant voor elke natuurliefhebber. Ga erop uit en wie weet sta je straks oog in oog met een bever of een das, of een egel in eigen tuin. - Leuke wetenswaardigheden over zoogdieren - Praktische informatie over hoe je zoogdieren kunt herkennen - Talloze tips over wat je zelf voor ze kunt doen - Welke dieren kun je waar en in welke maand zien? Muizen, egels en edelherten; van piepklein tot Big Five, je leert ze kennen met deze veelzijdige natuurgids. Uit de pers "Een mooi vormgegeven boekje dat veel verschillende aspecten aanraakt op weinig ruimte. Het zal menig beginner enthousiasmeren voor de fantastische wereld van de wilde zoogdieren" - Zoogdiervereniging "Lekker laagdrempelig & uitnodigend om te lezen." - visdief.nl "Prachtige & inspirerende natuurgids. Een geslaagd pareltje" - Alles over boeken en schrijvers Meer titels in de nieuwe serie natuurgidsen 'Verrassend vlakbij' - Vogels - Vlinders & Libellen - Tuindieren - Bijen & Hommels Jip Louwe Kooijmans werd als klein kind al geboeid door de natuur in de achtertuin van het ouderlijk huis. Het enthousiasme is nooit overgegaan, zijn hobby werd zijn werk. Bijna alle Nederlandse zoogdieren heeft hij in de hand gehad of gezien. Jip is auteur van diverse natuurboeken, waaronder Vogels verrassend vlakbij en Zakgids vogels van Nederland. Tags: zoogdieren, diersporen, herkennen, natuurgidsen, dierengids, zoogdierengids, zakgids, weetjes, tuindieren, dieren in de tuin, Nederland, België, bullet journal
Keywords: Natuurgids