Ace : leerwerkboek. (Kalmthout : Pelckmans, 2017)
De moderne kijk op vreemdetalendidactiek is niet meer te vergelijken met de aanpak van vroeger en dit geldt zeker ook voor het vak Engels. Kennis is niet langer een doel op zich maar een middel om het communicatieve doel te bereiken. Deze visie vraagt aangepaste leermiddelen en werkvormen. Ace biedt hierop een antwoord. Het ontwikkelen van vaardigheden, het leren hanteren van strategieën en het werken met taaltaken is van groot belang bij het leren van een vreemde taal. Het hoofddoel daarbij is dat leerlingen de taal durven en kunnen gebruiken in hun dagelijks leven. Ace biedt je bovendien tal van mogelijkheden om een parcours op maat uit te stippelen voor jouw klas. In Ace staan activerende en speelse werkvormen centraal. Zij motiveren de leerling om Engels te spreken. Ook vaardigheden spelen een belangrijke rol. De ruime waaier aan authentiek bronmateriaal, zowel op papier als audiovisueel, laten jongeren kennismaken met de Engelstalige cultuur.
Keywords: Engels -- Secundair onderwijs