Krullenbol : beweegkaarten. (Brugge : Die Keure, 2017)
In het pakket beweegkaarten vind je 101 tussendoortjes die op een speelse manier bijdragen tot de ontwikkeling van een goede en ontspannen schrijfmotoriek. Krullenbol is de methode voorbereidend schrijven. Schrijfritmiek vormt de rode draad doorheen de methode. Krullenbol is plezier beleven, bewegen, ritmegevoel ontwikkelen, visuele vaardigheden trainen, handvaardigheid stimuleren, ruimtelijke begrippen leren hanteren en zoveel meer. Alle vaardigheden die bij het schrijven betrokken zijn, zijn uitgewerkt in tal van spelvormen. Krullenbol is geen strakke methode die van begin tot einde moet gevolgd worden, het is een bundeling van thematische activiteiten die inspelen op de verbeelding en fantasie van jonge kinderen. Je kunt gemakkelijk activiteiten op maat aanbieden, dus het is mogelijk om specifieke vaardigheden speels te oefenen.
Auteur: Dorine Cleve
Lichaamscontrole - lichaamsbewustzijn - oog-motorische vaardigheden - lichaamskennis
Keywords: Schrijven ; Kleuteronderwijs -- Didactiek