Bres spelenboek : 280 sportieve en recreatieve spelen - Neefs, Frank, ....-; Velthuis, Co, ....- (Utrecht : Kosmos, 2017)
Een verzameling zeer gevarieerde spellen voor binnen en buiten. Bevat duidelijke instructies en situatietekeningen in zwart-wit. Voor opvoeders met kinderen vanaf ca. 4 t/m 13 jaar.
In dit boek staan 280 spelen beschreven. Het zijn 'bewegingsgerichte en gezelschapsachtige' activiteiten en spelvormen waarbij het samen plezier maken voorop staat. Er zijn spelen zowel voor kleine als voor grote groepen, voor jong (vanaf ca. 4 jaar) en oud en ze kunnen op verschillende locaties (thuis, bij huis, bos, strand) gespeeld worden. Bij de spelen staan onder andere aangegeven de spelregels, het eventueel benodigd materiaal en het verloop van het spel. Elke pion vermeldt een praktijktip. Daarnaast is er aandacht voor de voorbereiding, de organisatie en het leiding geven. Kleine zwart-wittekeningen illustreren de tekst en een spelindex is achter in het boek opgenomen. Er zijn kleine wijzigingen vergeleken bij de vorige herziene uitgave uit 2003. Zo is het omslag verbeterd, krijgt de mobiele telefoon soms een rol (droppings) en is een enkele afbeelding gemoderniseerd. Een praktisch handboek bijvoorbeeld voor iedereen die leiding geeft aan kinderen van ca. 4 t/m 13 jaar, in het onderwijs of bij clubs, maar ook voor hen die een familiefeest gaan organiseren.
Keywords: Spelen