SAS : survival handbook : overleven in het wild, op land, op zee en in de stad - Wiseman, John, ....- (Utrecht : Kosmos, 2017)
Nog steeds het meest uitgebreide handboek over survival dat in de Nederlandse taal verschenen is. Het is geschreven voor een Britse elite-eenheid en daardoor bevat het meer extreme informatie over wat te doen in noodgevallen dan andere uitgaven op dit gebied. Het boek bestaat uit overzichtelijk ingedeelde hoofdstukken die in heldere taal en voorzien van zwart-witte en gekleurde tekeningen uitleg verstrekken. Aan de orde komen: Essentiële zaken, Strategie, Klimaat en terrein, Voedsel, Kampeertechnieken, Aanwijzingen interpreteren, Onderweg, Gezondheid, Overleven op zee, Redding en Rampen. Het geheel wordt besloten met een nuttig register. Wie denkt iets uit dit boek te kunnen gebruiken, zal dat voor zijn vertrek bestudeerd moeten hebben, want het is met zo'n 800 gram te zwaar om mee te nemen. Niet voor niets bestaan er ook verkleinde en beknoptere edities. Deze editie is volledig herzien en uitgebreid met circa honderd pagina's.
Beschrijving van allerlei overlevingstechnieken. - Trekking
Keywords: Survivaltechnieken