Brukner & Khan's clinical sports medicine - Brukner, Peter, ....-; Khan, Karim, ....- (Nieuwegein : Arko Sports Media, 2016)
Van 's werelds toonaangevende titel in de geneeskunde met betrekking tot sport en bewegen, Clinical Sports Medicine, is nu een Nederlandstalige editie beschikbaar. Deze uitgave: * bevat ruim 1.400 pagina's en behandelt de basisprincipes van de biomechanica, de diagnose en de behandeling, musculoskeletale blessures per regio en medische problemen; * is handzaam en prettig in gebruik. De hoofdstukken volgen de anatomie van de klacht in plaats van de diagnostische categoriee¨n. Dit resulteert in een zeer toegankelijke tekst voor de sportarts, de sporttrainer, de fysiotherapeut, de masseur of de huisarts die met sporters werkt; * behandelt de praktische problemen van de sportgeneeskunde die in andere uitgaven vaak ontbreken, zoals het omgaan met sportteams, de sportmedische zorg bij sportevenementen en het werken met topsporters. Daarnaast komen de praktische aspecten van de sportgeneeskunde ruimschoots aan bod: de zorg voor het sportteam en de problemen die een sportarts op reis met een sportteam kan tegenkomen. De Engelstalige uitgave heeft zich bewezen en neemt ondertussen een prominente plaats in bij (para)medici die betrokken zijn bij de zorg voor iedereen die aan lichaamsbeweging doet. Deze editie van Clinical Sports Medicine biedt een gezaghebbend fundament voor Nederlandse en Vlaamse clinici en studenten en is dan ook onmisbaar voor iedereen die werkzaam is op het gebied van sportgeneeskunde en beweging.
Nederlandstalige bewerking
Keywords: Sportgeneeskunde - Sportmassage - Kine - revalidatie